fbpx

Redno vzdrževanje in servis klimatskih naprav

Kaj spada k letnemu servisu in čiščenju klimatske naprave?  (že za 55€)

 • Pregled delovanja klimatske naprave (+meritve)
 • Čiščenje uparjalnika ter odvoda kondenzata
 • Dezinfekcija izmenjevalnika notranje enote 
 • Čiščenje protiprašnih filtrov
 • Pregled hladilnega sistema in delovanje posameznih elementov
 • Pregled tlaka, količine hladiva
 • Polnenje klimatske naprave s plinom (do 100g)
 • Kontrola temperature izpihanega zraka notranje enote
 • Kontrola električnih elementov klimatske naprave
 • Pomoč pri nastavitvah in upravljanju
 • Čiščenje maske notranje enote

Zakaj je potreben letni servis klimatske naprave?

Redno čiščenje in serviseranje klimatske naprave je zelo pomembno in vpliva na:

Učinkovitost delovanja: Klimatska naprava, ki je redno vzdrževana, bo delovala bolj učinkovito. Redno čiščenje filtra, izparilnika in drugih komponent bo omogočilo, da naprava enostavneje in hitreje hladi ali ogreva prostor. To bo zmanjšalo porabo energije in s tem tudi stroške električne energije.

Kvaliteta zraka: Klimatske naprave ne samo hladijo ali ogrevajo zrak, temveč tudi filtrirajo zrak. Redno čiščenje filtrov bo zagotovilo boljšo kvaliteto zraka v prostoru, saj bodo filtrirali prašne delce, alergene, bakterije in druge onesnaževalce.

Dolga življenjska doba: Redno vzdrževanje klimatske naprave lahko podaljša njeno življenjsko dobo. Če se naprava ne čisti in servisira redno, se lahko nabirajo umazanija, vlaga in drugi dejavniki, ki lahko povzročijo korozijo in druge poškodbe komponent.

Preprečevanje okvar: Servisiranje omogoča odkrivanje morebitnih okvar ali težav, še preden postanejo resnični problemi. Tako lahko preprečite, da bi klimatska naprava odpovedala v najbolj neprimernem trenutku.

Zmanjšanje tveganja za zdravstvene težave: Če klimatska naprava ni ustrezno vzdrževana, lahko postane vir različnih zdravstvenih težav. Onesnažen zrak lahko povzroči težave z dihanjem in alergijami.

Varčevanje s stroški: Redno vzdrževana klimatska naprava bo bolj zanesljivo delovala, kar bo zmanjšalo tveganje za nepričakovane popravke in visoke stroške popravil.

Priporočljivo je, da se za čiščenje in servisiranje klimatske naprave obrnete na usposobljenega tehničarja ali serviserja, ki bo izvedel potrebna dela v skladu z navodili proizvajalca. Poleg tega je dobro, da tudi sami redno spremljate stanje filtrov in jih čistite ali menjate, ko je to potrebno, ter da skrbite za čistočo okoli zunanje enote naprave. S tem boste zagotovili nemoteno delovanje klimatske naprave in povečali njeno življenjsko dobo.

Zakaj se pri servisu obrniti na strokovnjake?

Pri servisu Klimatske naprave je izredno pomembno, da se obrnete na strokovnjake in izkušene tehnične ekip, namesto da bi poskušali izvajati popravila ali vzdrževanje sami. Obstaja več razlogov, zakaj je to ključno:

Zapletena Tehnična Znanja: Klimatske naprave so sistemi, ki zahtevajo napredno tehnično znanje za popravila, vzdrževanje in pravilno delovanje. Strokovnjaki smo usposobljeni za razumevanje delovanja teh sistemov, diagnozo težav in pravilno izvajanje popravil.

Varnost: Delo na Klimatske napravi vključuje električno energijo, hladiva in druge potencialno nevarne elemente. Nepravilno ravnanje s toplotno črpalko lahko povzroči poškodbe ali celo smrtno nevarnost. Strokovnjaki so seznanjeni s pravili varnosti in vedo, kako ravnati z nevarnostmi.

Garancija: Mnoge Klimatske naprave imajo garancijo, ki velja samo, če se servisiranje izvaja s strani pooblaščenih tehnikov ali strokovnjakov. Samoizvajanje popravil ali servisiranje lahko razveljavi garancijo, kar bi lahko privedlo do dodatnih stroškov. Mi pa smo pooblaščen servis toplotnih črpalk v Ljubljani.

Pravilna Diagnoza: Strokovnjaki imamo izkušnje pri diagnosticiranju težav s klimatskimi napravami. Pravilna diagnoza je ključna za hitro in učinkovito reševanje težav. Brez ustreznega znanja bi lahko napačno diagnosticirali težavo in s tem povzročili nepotrebne stroške.

Rezervni Deli in Oprema: Strokovnjaki imamo dostop do originalnih rezervnih delov in specializirane opreme, ki so potrebni za popravila in vzdrževanje toplotnih črpalk. To zagotavlja, da bodo popravila izvedena pravilno in z visoko kakovostnimi deli.

Usposobljenost za Nastavitve in Kalibracijo: Pravilna nastavitev in kalibracija klimatske naprave sta ključni za njeno učinkovito delovanje. Strokovnjaki imamo potrebne spretnosti in orodja za tovrstna opravila.

Hitro Reševanje Težav: Strokovnjaki običajno lahko hitreje in bolj učinkovito rešimo težave s toplotno črpalko, kar zmanjša prekinitve ogrevanja ali hlajenja v vašem domu. Povezani smo z ostalimi podjetji za dobavo delov in tehnično podporo, sodelujemo z Dines d.o.o. ki so uvozni zastopnik za toplotne črpalke LG, toplotne črpalke Fujitsu, toplotne črpalke cooper&hunter. kot pooblaščeni servis vam zagotavljamo hitre rešitve. Sodelujemo tudi z uvoznim zastopnikom toplotnih črpalk Mitsubishi Electric to je podjetje Vitanest d.o.o. Pri dobavi materiala, kompresorjev, ventilatorjev se obrnemo na Etis d.o.o.. Za dobavo vodovodnega in inštalacijskega materiala poskrbi Veto Group d.o.o. Za hladilne pline in merilne sisteme pa EMPOR d.o.o.

Skupaj z vsemi navedenimi razlogi je najboljše, da se za servisiranje toplotne črpalke obrnete na certificirane strokovnjake, ki imajo potrebno znanje, izkušnje in opremo za zagotavljanje zanesljivega in varnega delovanja vaše toplotne črpalke. To bo pripomoglo k ohranjanju energetske učinkovitosti, dolge življenjske dobe in udobja v vašem domu.